O tarta cu un amestec delicios de crema de lamaie este desertul de casa ideal cand va doriti ceva diferit. Este foarte simplu de facut si are un gust uimitor. Va fi greu sa va opriti din mancat. Se topeste in gura! Crusta de tarta de asemenea o puteti prepara in propria bucatarie din doar cateva ingrediente.
Crusta crispy de cacao leaga crema matasoasa de lamaie cu o surpriza: un strat de ciocolata neagra pe dedesubt. Toate aromele mele preferate sunt introduse intr-un desert delicios si catifelat care are un gust fabulos. Oare exista o modalitate mai buna de a-mi lua ramas bun de la iarna si de a saluta primavara cu o tarta de ciocolata cu lamaie? (bineinteles e doar o intrebare, e prea devreme sa vina primavara la noi, dar adevarul este ca nici nu a fost o iarna de speriat cu troiene de zapada).
In plus este un desert foarte iertator cu silueta. Ciocolata din aceasta tarta este moale si dulce-amaruie, iar crema cu lamaie este perfect echilibrata. Aceasta tarta de lamaie ii satisface atat pe iubitorii de lamaie cat si pe cei de ciocolata.
Ingrediente:
Pentru blatul de tarta cu cacao:
- 190 g faina alba de grau
- 100 g unt rece
- 3 linguri cu cacao
- 2 linguri cu xylitol
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- un praf de sare.
Pentru stratul de ciocolata:
- 50 g smantana 30% grasime
- 40 g ciocolata neagra fara zahar 75% cacao
- 40 g ciocolata cu lapte fara zahar.
Pentru crema cu lime:
- 250 g smantana 30% grasime
- 250 g lapte condensat
- 100 ml suc de lime si lamaie (de la 2 lime si 1 lamaie mare)
- 1 foaie de gelatina (2 g)
- 1 lingura cu coaja de lamaie maruntita de la Dr. Oetker.
Mod de preparare:
1. Blatul pentru tarta: intr-un bol se cerne faina si cacaoa. Dupa care se incroporeaza xylitolul, untul, galbenusul de oua si extractul de vanilie. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen (nu se framanta). Se pune la rece timp de 30 de minute. Dupa care se scoate din frigider, se pune aluatul intre doua foi de copt si se intinde cu ajutorul unui sucitor. Se aseaza intr-o tava rotuda pentru tarta (am folosit una de silicon, dar puteti folosi de care aveti - rotunda sa fie), se inteapa cu furculita din loc in loc si se baga din nou in frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a expirat timpul, se scoate de la rece si deasupra se pune o hartie de copt cu o greutate (de preferat boabe de fasole din ceramica pe care le puteti refolosi si nu va fi nevoie sa risipiti leguminoasele pe post de greutate...costa in jur de 60 lei si le veti avea o viata). Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute cu greutatea deasupra si 8 minute fara greutate. Se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet.
2. Intre timp se prepara crema de ciocolata: pe baie de aburi se topeste ciocolata cu lapte impreuna cu ciocolata cu lapte iar la final se incorporeaza smantana. Se da deoparte si se amesteca cu ajutorul unui tel pana se obtine o crema omogena. Dupa ce blatul este racit complet, se toarna crema de ciocolata peste si se baga in frigider.
3. Cat timp tarta cu crema de ciocolata e in frigider, se prepara crema de lamaie: gelatina se pune la hidratat in apa rece. Intr-un bol se bate smantana cu mixerul pana se face frisca. Dupa care adauga laptele condensat, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se amesteca usor cu mixerul pana se incorporeaza toate ingredientele. Se topeste gelatina pe baie de aburi impreuna cu 2 linguri din crema de lamaie. Se toarna gelatina peste restul cremei si se amesteca cu o spatula. Se toarna crema de lamaie peste crema de ciocolata si se da din nou la rece pana la servire.
Se orneaza dupa preferinte. Este o prajitura super cremoasa, dulce-acrisoara cu o aroma fina de lamaie.
Pofta dulce!
Comentarii
Trimiteți un comentariu